Разследването по случая с малтретираното 5-годишно  дете от Пловдив е

...
Разследването по случая с малтретираното 5-годишно  дете от Пловдив е
Коментари Харесай

Излизат нови обвинения за пастрока, обвинен в малтретиране на 5-годишно дете от Пловдив

Разследването по случая с измъчваното 5-годишно  дете от Пловдив е на финалната права, а обвинителният акт против Петър Чернев към този момент не е работен и обвиняванията в него набъбнаха с нови три - за мъчение, държане на наркотични субстанции и закана в изискванията на домашно принуждение. Към този миг картината много дава отговор на сравнението, което направи прокурор от Окръжна прокуратура. На предишно съвещание той съпостави делото с " Кутията на Пандора " - всякога излизат нови и нови обвинявания за Чернев.
Прочетете още
Случката, която потресе цяла България, стана притежание за обществото при започване на годината. Първият получен сигнал за принуждение над детето е бил подаден на 9-ти януари тази година от вуйна му. Тя забелязала притеснителна рана на главата на детето, за която явно не са били взимани съответни ограничения от страна на майката и гаджето й. До тази дата не е имало сигнали до безусловно никоя институция. 5-годишният Адриан е посещавал детска градина и обществена услуга - логопед и психолог, само че изненадващо на първо място да стане ясно, е спрял да върви. След въпросния сигнал и посещаване на полиция в дома им, Районна прокуратура притегли като обвинени 35-годишната майка Стела Алексиева и 35-годишният пастрок Петър Чернев, тъй като като причинители и в съучастничество, в изискванията на домашно принуждение, са предизвикали на момченцето междинна телесна щета, довела до обезобразяване на главата- огромна рана и разстройство на здравето, както и краткотрайна заплаха за живота.

На предишни съвещания стана ясно, че Чернев има обвинявания за това, че 5-годишното дете е принуждавано да прави неща срещу волята си. По данни на прокуратурата в мобилния телефон на обвиняемия  бяха открити видеоклипове, на които детето и той са голи в жилището, където живеят, а на фрагментите се виждат брутални неща. На всеки запис Чернев е обявявал коя е датата на снимане и какви ще бъдат дейностите в идните дни, които ще подхваща. Държавното обвиняване съобщи, че на част от клиповете детето е унижавано, а по тялото и главата му налагани брутални удари.

След това малолетното дете претърпя интервенция за възобновяване и бе предадено на татко му, с цел да се грижи за него.

4 месеца по-късно, майката на детето Стела Алексиева е с лека мярка за неотклонение, а Чернев е арестуван под стража. Днес той направи опит да излезе на независимост и апелира първото решение на съда. В правосъдната зала този път присъстваше и татко му, като припомняме, че майката на Петър е проф. Надя Чернева, която е била зам.-ректор на Пловдивския университет, а след приключването на мандата тя оглавявала Аудио-визуалния център в висшето образователно заведение. Именно там бил назначен на работа и синът й. В хода на съвещанието, държавното обвиняване показа пред магистратите разпореждане за привличане на обвинен с добавени още три незаконни действия по отношение на Чернев, като съобщи, че ще бъде предявено при първа опция.

Защитата на Чернев, юрист Йордан Давчев,  пожела това разпореждане да не бъде признато, тъй като не е подписано от него и обвинения. Той уточни, че за него всички обвинявания са абсурдни  и правно са голословни.  По думите му, обвиняванията на прокуратурата не дават отговор на истината.

Той показа резултата от осъществената здравна екпертиза на детето. Тя сочи, че ужасната рана на детето не е от химическо увреждане, направена с корав предмет или с термично изгаряне. Именно по тази причина Давчев отхвърли тезата на прокуратурата, че  детето е било изгорено по главата с ютия умишлено от един от двамата.  „ Резултата от експертизата напълно удостоверява тезата на обвинените, че детето си е пуснало от душа доста гореща вода на главата. В делото има много спорни доказателства, тъй като видно от първия разпит на майката Стела Алексиева, същата прави самопризнания, че персонално тя е позволила детето да пусне крана на топлата вода и да се изгори. В идващ миг, същата развива версия, че това го е направил моят доверител, който сякаш е бил с него в банята ”, съобщи по делото юристът.

Според него тази версия се построява поради това,че сега Алексиева води гражданско дело за настойничество над детето и желае да трансферира виновността на Чернев и да завоюва делото. Давчев показа в пледоарията си и други доводи, с които твърди, че невниманието на Стела и несъответстващото лекуване са довели 5-годишното до това положение, а Чернев не е забъркан в това.

„ Това е причиняване на изгаряне по несъобразителност, заради незадоволително наблюдение на малолетното дете. Впоследствие обвинената Стела е пренебрегнала раната и неправилното лекуване и неналичието на адекватност е довело до затруднение. Ако майката го беше лекувала обикновено, най-вероятно това произвеждане нямаше да съществува ”,завърши юристът.

Относно откритите видеоклипове в телефона на Чернев, юристът не разяснява нищо. Бащата на Чернев съобщи, че синът му се е грижил повече за 5-годишното, в сравнение с майка му. По думите му това, което се е случило на сина му, не го пожелава на никого.

Въпреки дългата защита от страна на Чернев и юрист Давчев, съдията одобри постановлението за привличане на обвинен, което по-рано бе показано от държавното обвиняване и удостовери ареста на Петър Чернев. Според Районен съд- Пловдив това е най-адекватната мярка, която би трябвало да се вземе по отношение на обвинения към този миг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР